La început de drum

„Agora literară” face primii paşi spre mintea şi inima cititorilor săi. Ca revistă de cultură şi literatură editată de Liga Scriitorilor din România, aceasta îşi pune nădejdea în cei care îi vor recepta mesajul cu înţelegere şi îngăduinţă, fiind convinşi din start că demersul nostru este unul perfectibil. Scopul nostru porneşte de la cele mai bune intenţii, de promovare a scriitorilor şi cărţilor pe care aceştia le semnează, de la simpla prezentare a copertelor la rubrica „Primul semnal”, la grupaje sau pagini de autor, cu generice precum „Starea de graţie”, „Focus”, „Biblioteca de proză scurtă” sau „Interviul neconvenţional”, bunăoară.

Suntem deschişi şi dispuşi spre comunicare şi spirit critic, răspunzând cu receptivitate la observaţiile, propunerile şi sugestiile Dumneavoastră. De la cei care se îndeletnicesc cu „dulcea povară” a scrisului şi doresc să publice în paginile revistei aşteptăm oferte concrete în conformitate cu structura de principiu pe care am convenit-o în primul număr. Dar nu e nimic rigid, bătut în cuie, ci o căutare continuă a formei optime de exprimare. Avem destinate pagini pentru poezie şi proză scurtă, pentru teatru, critică şi cronică literară, interviu şi eseu, comentarii şi însemnare, grafică şi desen, precum şi pentru alte tipuri de texte şi reprezentări plastice, care pot sluji scopului nostru într-o pagină de cultură şi literatură.

Ne-ar plăcea să vă prezentăm o publicaţie cât mai apropiată de aşteptările Dumneavoastră, truditori ai scrisului sau doar consumatori de mesaje spirituale, prin diversitate, conţinut, formă şi, desigur, calitate. Aceste deziderate depind în primul rând de colaboratorii noştri, prozatori, poeţi, dramaturgi, critici literari, eseişti, traducători etc, de la care avem onoarea şi pretenţia să primim propuneri convingătoare şi reprezentative. în al doilea rând, noi, cei din colectivul redacţional, avem răspunderea de a selecta şi pune în pagină acele oferte care se disting prin valoare şi originalitate. în al treilea rând, dar nu ultimul ca importanţă, mizăm pe generozitatea şi înţelegerea sponsorilor, pentru a ne susţine în demersul nostru care nu urmăreşte obţinerea vreunui profit moral sau material. Cu aceste gânduri încărcate de încredere şi speranţă intrăm temerari în agora literaturii.

Redacţia

Lasă un comentariu